Zdravje vsem – Inkotinenca je problem mnogih.

V centru Zdravje vsem se od leta 2013 ukvarjajo s terapijo Transpelvična magnetna stimulacija (TPM) za krepitev mišic medeničnega dna in odpravljanja inkontinence urina in blata. Ljudi želijo ozavestiti o razsežnosti težav z inkontinenco, ki ni samo zdravstveni, ampak tudi psihosocialni problem. Vsem s tovrstnimi težavami želijo pomagati na enostaven in učinkovit način, da odpravijo oz. zmanjšajo težave

Sonja Ukmar, dr. med., spec. spl. med

Stimulacija mišic medeničnega dna

Transpelvična magnetna stimulacija (TPM) temelji na elektromagnetnem pulzirajočem delovanju, pri čemer natančno določeni pulzi prodrejo od 10 do 15 centimetrov globoko v tkivo in delujejo neposredno na mišice medeničnega dna in ustrezno živčevje. Prikaz delovanja terapije TPM in učinek vaj za krepitev mišic medeničnega dna:

Terapija TPM predstavlja avtomatizirano vadbo krepitve mišic medeničnega dna.

  • S terapijami namensko okrepimo skupino mišic, ki jo sicer težko odkrijemo.
  • Na ta način ponovno ozavestimo mišice medeničnega dna in pridobimo nadzor nad njimi.
  • QRS® PelviCenter omogoča hitro izboljšanje moči in koordinacije mišic ter hitrejšo rehabilitacijo mišic in spolnih funkcij.
Stol QRS® PelviCenter
Mednarodno podjetje QRS® International, ustanovljeno leta 1990 je vodilno na področju tehnologije zdravljenja s pulzirajočim elektromagnetnim poljem. Njihove naprave temeljijo na QRS sistemu (kvantni resonančni sistem), ki podpira revitalizacijo celic ter celični metabolizem – imunski sistem se krepi in stabilizira, regeneracija celic pa vzpodbudi. Med njihove najbolj znane produkte sodi magnetna blazina QRS® 101 HomeSystem Magnetic Therapy. Podjetje tesno sodeluje na področju raziskav in razvoja z nemškimi in švicarskimi univerzami.
Dr. Michael Zellner je leta 1988 začel svojo medicinsko kariero kot urolog v urološki kliniki in polikliniki bolnišnice Ludwig Maximilians (Klinikum Grosshadern) v Münchnu. Njegova raziskava je bila osredotočena na motnje mehurja in erektilne disfunkcije s številnimi